We kijken terug op een succesvol KRSD-congres!
Het KRSD-congres stond volledig in het teken van het gesprek over het hooghouden en verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening voor de professionals in het publiek sociaal domein. Onder leiding van dagvoorzitter Christien Bronda zijn de belanghebbenden van de diverse achterbannen van het KRSD het gesprek aangegaan over de versterking van vakmanschap en de beroepsethiek als collectieve professionalisering.
De dag werd afgetrapt door Christien Bronda en Marcel van Druenen, directeur-bestuurder van het KRSD. Waarna Erik Dannenberg, voorzitter van Divosa, de deelnemers meer verteld heeft over het nut van registratie, maar hij waarschuwt daarbij wel voor versnippering van professies en pleit daarom voor overstijgende kwalificaties en een generiek profiel.
Na de plenaire opening heeft Lineke van Hal de deelnemers meegenomen in het gesprek over welke rol registeren en certificeren spelen bij het versterken van vakmanschap en de beroepsethiek als collectieve professionalisering. Wat de meerwaarde is van registratie en welke dilemma’s en spanningsvelden er spelen en hoe hiermee om te gaan. Aan de hand van deze vragen zijn de deelnemers uiteen gegaan in diverse thematafels om op deze manier in een kleine groep de dialoog aan te gaan.
Met een gevarieerde groep belanghebbenden vanuit o.a. SAM, beroepsvereniging uitvoerders sociaal domein, Divosa, Ingrado, Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten), Landelijke Cliëntenraad (LCR), SBCM – A&O fonds en kenniscentrum sociale werkgelegenheid, NVVK, NVvA, WerkSaam Westfriesland, ZINZIZ, RSD de Liemers, Zuyd Hogeschool | Zuyd University of Applied Sciences, Hanzehogeschool en diverse private opleiders hebben wij veel waardevolle inzichten opgedaan voor de doorontwikkeling van het KRSD.
Kortom, een erg geslaagd congres!