Logo KRSD
21-03-2024

KRSD-academiereeks Modellenwerk

Iedereen kent ze wel: theoretische modellen. Van IGM-model tot doorbraakmethode, het zijn allemaal manieren om naar de werkelijkheid te kijken. En we gebruiken ze dan ook volop in ons werk. Ze helpen ons gedrag van cliënten te begrijpen, ze helpen ons om samen te werken, noem maar op.

Maar waarom ben je nou ‘fan’ van dat ene model en laat je een ander model links liggen? Hoe bepaal je welk model voor jou de beste ‘bril’ biedt om door te kijken? Wat werkt in jouw dagelijkse werk en dat van je collega’s?

In deze academiereeks behandelen we veelgebruikte modellen. Die allemaal hun diensten ruimschoots hebben bewezen. Die de moeite waard zijn om te kennen én kritisch te bespreken met specialisten. Dat doen we dan ook. Log in via je KRSD-account en doe mee!

Deelname aan deze academiereeks levert per aflevering 1 punt op voor je KRSD-certificering.

Modellenwerk aflevering 1: het IGM-model

  • 27 maart 2024
  • 10:30u – 11:30u

Wil je er live bij zijn? Klik hier en log in met je KRSD-account gegevens

Specialisten aan tafel

  • Roland Blonk
  • Femke Bennenbroek
  • Yannick Bleeker

In deze eerste aflevering staat het IGM-model centraal. Een model dat gaat over motivatie en gedrag en veel gebruikt wordt door professionals in het sociaal domein. Is dit ook voor jou een verhelderende manier om naar jouw dagelijkse werk met cliënten te kijken? Dit model gaat dus vooral over gedrag en wat iemand motiveert. Maar hoe zit het met de relatie die je hebt met die cliënt? Draait alles om gedragsbeïnvloeding? Of leidt het goede gedrag niet per se tot de gewenste uitkomst, bijvoorbeeld werk?

We proberen het IGM-model zo goed mogelijk te begrijpen en praten over wat jij ermee kan. Praat mee en vraag maar raak via de chat!